Friday, November 16, 2007

Είμαστε ακόμα Ζωνιανοί

Τελικά το χουμε κάνει επάγγελμα να ανακαλύπτουμε τον τροχό ανά δύο εβδομάδες σε αυτή τη χώρα. Ρε σείς τι θα γίνει, έχω βαρεθεί αυτές τις ανακαλύψεις. Βρείτε και τίποτα άλλο. Τόσα πράγματα έχουν μείνει : Η φωτιά, η τσακμακόπετρα, τα ταμπόν, η καπνιστή ρέγγα, οι pleasure balls, έχουμε πεδίον δόξης λαμπρόν εμπρός. Πάλι τον τροχό;
Ξεσηκώθηκε το σύμπαν που ανακαλύψαμε τις βιολογικές καλλιέργειες αρωματικών φυτών στο Νομό Ρεθύμνης. Προσέχτε ρε, μην τους πει κανείς ότι έχει πράμα και στον Πύργο και στην Καλαμάτα, γιατί μπορεί να πάθουν κανα καρδιακό στα παράθυρα από την έκπληξή τους.
Πάαααλι όλοι δεν ήξεραν ακριβώς, δεν είχαν ιδία άποψη, εεε δεν ήμουν εκεί, είχα διάβασμα, έπρεπε να μαγειρέψω, έπρεπε να πάω το μικρό στα Γερμανικά, επρεπε να μείνω και λίγο μόνος με τη γυναίκα μου, η πεθερά μου είχε πονόδοντο στο παχύ έντερο κλπ κλπ.
Εδώ κάνουμε εξαγωγές, εισαγωγές, έχουμε ολόκληρη επιχείρηση, διαφημίζουμε στο εξωτερικό το πράμα μας, (όχι αυτό ανάμεσα στα πόδια μας. Καλά, και αυτό αλλά δεν είναι τι θέμα μας τώρα. Το χορταράκι μας εννοώ), έχουμε οικολογικό τουρισμό που έρχεται μονο και μόνο για αυτό. Σκεφτήκατε πως θα τη βγάλει ο τουρίστας που έρχεται από τη Νορβηγία και πάει στη Γαύδο 20 μέρες; Τι να κάνεις ρε φιλαράκι 20 μέρες εκεί πέρα παρέα μονο με τις κατσίκες, την αλμύρα και το ΄Ζέφυρο; Πρέπει κάτι να κάνεις. Οπότε στο λιμάνι πριν φύγεις για κει, παίρνεις μια σακούλα σκουπιδιών, τη στουμπώνεις τίγκα, παίρνεις και 6 χιλιόμετρα χαρτί ΑΑΑ, 8 αναπτήρες και πας. Αράζεις στην παραλία, πετάς και την τσουτσού έξω, στρίβεις, ανάβεις και εκτός απο τις κατσίκες και τα κύματα, έχεις ξαφνικά παρέα τα ξωτικά, τις Νηρηίδες, τον Πρωτέα, τον Αμφιτρύωνα κλπ κλπ κλπ. Ε αυτό είναι διαφήμιση για μας. Live your myth in Greece δε λέγαμε; Ε πως να μπεις στο μύθο ξενέρωτος ρε αδερφέ; έτσι, ξεροσφύρι;
Εξηνέστησαν οι προύχοντες, οι δημογέροντες και οι κοτζαμπάσηδες. Το ξεφτίλισαν και οι δημοσιοκάφροι βέβαια (μεγάλη έκπληξη μου προκάλεσε αυτό, μεγάλη έκπληξη μα τα χίλια τρίφυλλα), αλλά και οι άλλοι αντέδρασαν ωραιότατα. Πήγαν να μας παρουσιάσουν τα Ζωνιανά ως πολιτιστική πρωτεύουσα του Γαλαξία. Ρωτάγαν έναν τύπο στις ειδήσεις προψές (τυπάκι εντωμεταξύ κλασσικός κρητικός ορεσίβιος -με γεια του με χαρά του δε λέω- αλλά λίγο Πατούχας ρε παιδί μου..), για το αν τα παιδιά δεν πάνε σχολείο, αν οι γυναίκες είναι ίσες με τους άντρες και τέτοια.. Πέθανα στο γέλιο... "Ε εδώ πως πως, είναι...πάνε στο σχολείο μερικά παιδια" (αλλά άμα τα πάρουμε χαμπάρι, τα πυροβολάμε αυτά και τις οικογένειές τους για να μη χαλάσει η ράτσα). "Οι γυναίκες, εμα ..είναι πράμα αυτό τώρα; εε ναι δε ζίνεται να είσαι ίιισες με τους άντρες μωρέϊ." (τι λέει ο γρόθος ο δημοσιογράφος διάλε τσ'απολειμάρες του μπλαβομαμούνα!Ετσά τέτοια κάμουν στην Αθήηνα τσε είναι όλοι τζέϊ)
Βγήκε και ο σύντροφος Κακαουνάκης και είπε οτι θα έκανε τα στραβά μάτια και αυτός άμα το σόϊ του ήταν στην εμπορία μπαχαρικών,αρωματικών φυτών,τέϊων και αφροδισιακών αφεψημάτων. Οχι τι θα έλεγε. Ή μάλλον, στάνταρ τα κάνει τα στραβά μάτια. Έτσι είναι ρε, τα χουμε ξαναπεί. Με την πρέζα και τους πρεζέμπορους (και δεν κάνω διακρίσεις μεταξύ μαλακών και σκληρών, χέστηκα. Το λέει και το Κόμμα έτσι και αλλιώς), δεν παίζεις σύντεκνε. Άντε κάνε καμια καταγγελία για κανα αυθαιρετάκι, για καμια μιζούλα, για κανα δικαστή που πήδαγε ρωσσίδες...Μακριά απο τα χορταρικά γιατι εκεί δε μασάνε από αδέκαστους δημοσιογράφους και λευκούς μαχητές-ιππότες της αλήθειας και της δικαιοσύνης. Αυτοί θα σε κατεβάσουν από το άσπρο άτι, θα σου κόψουν το λαρύγγι και θα σε πετάξουν σε χαντάκι. Και θα σου πηδήξουν και το άλογο. Άααστα καλύτερα
Είμαστε ακόμα Ζωνιανοί στην Ελλάδα. Ολοι είμαστε Ζωνιανοί. Όχι από τους πρεζέμπορους Ζωνιανούς, από τους άλλους, που δε μιλάνε ενώ ξέρουν. Γιατί αν είναι κάτι που έχουμε μάθει καλά εδώ πέρα, είναι να σιωπούμε. Σώπα, μη μιλάς, θα μπλέξεις. Σώπα, άστα αυτά, σώπα, δε φοβάσαι; Σώπα, εσύ θα μπεις μπροστά; Σώπα, σώπα, σώπα, σώπα..
Κάποια στιγμή, κάποια φάση, πρέπει να πατήσουμε πόδι. ΟΛΟΙ μας. Να χτυπήσουμε το χέρι στο τραπέζι, και να ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ. Ειδικά όσον αφορά την πρέζα... Ακομα και το μαύρο. Ξύλο ρε. Γ.... και πρόστιμο!
Υ.Γ1: Κύριε Λάκη μας, μη λέτε πολλά πολλά όσον αφορά τα ναρκωτικά. Ντροπή...
Υ.Γ2: Κύριοι σωτήρες, αν είστε τόσο μάγκες, ήρωες και σωτήρες, πάρτε και εσείς ένα τουφεκάκι και πηγαίντε μαζί με τα ΕΚΑΜ έτσι αγόγγυστα και άνετα να παίξετε τη ζωή σας κορώνα γράμματα για 1000 ευρουλάκια. Ναι ναι ξέρω, πάμε όλοι μαζί να σκοτωθείτε είναι το σύνθημα. Ψόφα εσύ, και μεις θα σε κάνουμε έναν ήρωα, άλλο πράμα..

8 comments:

Anonymous said...

kala re sy eleos o pyrgos mpafo???jamais!!!!!!!!!!!!mono kati glastres me rigani sta mpalkonia mas k to pareksighsate oooloi!eleos pia!!
:PPPPPPPP
mikrh loulou

Zaphod said...

Legalize it!

Πολύ καλό το ποστ πάντως!

Zaphod said...

Σου ξηγήθηκα και αφιέρωση!

stellini said...

πες τα πες τα!!

stellini said...

Ενα μαντιναδατσι!!!!

Εκια ψηλα στα Ζωνιανα
ανεργοι νεοι ζουνε
Porche BMW και Μερσεντε
ομως κυκλοφορουνε

νεα μοντελα ζωκλεφτικων
με τα φυμε τα τζαμια
να μη θωρεις τι κουβαλουν
τα΄νεργα παλληκαρια

αδικα τσι κατηγορειτε σεις
φιλησυχοι πολιτες
θενε και συμπαρασταση
οι ανεργοι οπλιτες

αυτοι φυτευουνε για σας
φιλησυχοι πολιτες
και σεις για το ευχαριστω
πεψατε τσ΄ΕΚΑΜΙΤΕΣ

αντι για επιδοτηση
ηρθ΄η αστυνομια
που πρασινιζουν τα βουνα
για την οικολογια

νομοταγεις να γινουνε
θελουνε λιγουλακι
γιαυτο στην πολη ερχονται
νανοιξουνε μπαρακι

και μεις για συμπαρασταση
στα΄νεργα παλληκαρια
τους τακουμπουμε ταχτικα
στα μπαρια τους τα βραδυα

εχουν γυναικες ομορφες
ποπισω απο τσι μπαρες
και μπομπες μα΄σερβιρουνε
να κανωμε γαργαρες

οσο για την ασφαλεια
εχουν αυτοι φροντισει
μαυρο πουκαμισο φορουν
και το κουμπουρι οπλισει

αντεστε να τσι διωξουμε
απο το Ρεθυμνακι
να βγουμε αφοβα και μεις
στη πολη το βραδακι

οσο για τον προστατη τους
το ντοκτορα το Γιαννη
απο την αγαναχτηση
το χρωμα του το χανει

βγαινει και λεει στην TV
αδικα τον χτυπουνε
και εμμεσα προειδοποιει
οι οπλιτες καρτερουνε

ανοιξανε τα στοματα
και λενε λενε λενε
σα φυγουν ομως τα ΕΚΑΜ
ευχομαι να μην κλαιμε

Anonymous said...

pou eixes xathei estarian ????

Anonymous said...

Το ποίημα που στείλατε στο σταθμό μας έχει δημοσιευτεί και τεθεί στην διάθεση του τηλεμπουφικού κοινού. Περάστε να ακούσετε τη γνώμη της κριτικής επιτροπής και να παρακολουθήσετε την ψηφοφορία για την ανάδειξη του τελικού νικητή.

Καίτη

Anonymous said...

Εμα8ε ολοσ ο κοσμος τωρα τα Ζωνιανα. Τοσα χρονια που ηταν ολοι αυτοι οι δημοκρατικοι πατερες- δημοσιογραφοι?