Saturday, December 29, 2007

Καλή πρωτοχρονιά

Και ξαναλέω, αγάπη είναι να σε θυμούνται όταν είσαι απών... Ευτυχώς, αισθάνομαι οτι με αγαπάνε
Λείπω, αφήστε μήνυμα ...

Friday, December 21, 2007

Emo,Λαζό και βιασμοί

Είπαμε τα μέσα είναι η τέταρτη εξουσία, αλλά αυτοί πάνε να γίνουν πρώτη. Τι πάνε δηλαδή, το έχουν ξεφτιλίσει το θέμα.
Μας τους κάνατε κλύσμα τους emo ρε. Gothακια light και χωρίς καφεϊνη. Με το στυλιστικό θέμα δεν έχω τραγικές αντιρρήσεις αν και προφανώς το θεωρώ καραγκιοζιλίκι. Και βέβαια δεν έχω αντιρρήσεις γιατί ως 15χρονος, φόραγα ή μαύρα και μπλούζες Metallica, ή φανελένια καρώ πουκάμισα, τζινάκι και Martens. (Οταν είχα πάει να πάρω τις αρβύλες, 20αρες Martens,στο Top Man,ο πατέρας μου πρέπει να έπαθε 37 εγκεφαλικά μέσα σε 10 λεπτά. Μου λεγε πόσο καιρό "ρε κωλόπαιδο, δε θα πας στρατό, αμάν θα κάνεις να τις βγάλεις τις αρβύλες, τώρα πληρώνεις για να τις φοράς; Και τι διάολο το θες το σίδερο μπροστά; αφού δεν πλακώνεσαι. Τελικά είχε άδικο, τις αρβύλες τις βολεύτηκα στο στρατό, γιατί τις πλάκωσα στο πάτημα και μαλακώσαν και τις γούσταρα. Βέβαια όταν τις έβγαζα οι διπλανοί γράφαν λαβκραφτιανά διηγήματα για την κολασμένη αποφορά και εξωγήινη μπόχα που μόνο μια σατανική θεότητα επιπέδου Κθούλου και Τσαθόγκουα θα μπορούσε να διαχέει στην ατμόσφαιρα. Ποιος Ντάγκον και μαλακίες, τις αρβύλες του Εσταρινάκη να μυρίζατε) (κλεινει η τεράστια παρένθεση).
Που λέτε, ναι, ως πρώην μαλλιάς, ακόμα μεταλλάς και γενικότερα ενίοτε δακτυλοδεικτούμενος ως πρεζάκι (?!?!?!? εγω..ο,τι ναναι...) (ενώ τώρα που κουρεύτηκα έγινα ξαφνικά εκλεκτός κύριος), καταλαβαίνω ενίοτε και επικροτώ τις στυλιστικές υπερβολές των 15χρονων. Εξίσταμαι όμως, διαμαρτύρομαι και ξενερώνω, όταν καταλαβαίνω πως αυτές οι στυλιστικές υπερβολές δεν γίνονται γιατί έτσι γουστάρουμε, αλλά γιατί προβατοειδώς ακολουθούμε μια μόδα, επειδή θέλουμε να είμαστε το κέντρο της προσοχής και επειδή ΔΕΝ θέλουμε να διαφέρουμε απο τα άλλα ζαβά στο σχολείο. Γιατί όταν όλη η πρώτη Λυκείου έχει μαλλιά κατσαριδοφωλιά και ντύνεται σαν σχιζοφρενής παπαγάλος, ε δε μπορεί και ο Κωστάκης να διαφέρει. Μην τον πούνε και ξενέρωτο. Φυσικά τυλίγουμε όλη αυτή τη χαζομάρα σε μια ψευτοϊδεολογία αντίστασης εναντίον της κοινωνίας, των μεγάλων και των ισχυρών, ακούμε και ψευτογκόθικ συγκροτήματα που κλαψουράνε σε όλα τα τραγούδια, θρηνωντας για το eye-liner που στέγνωσε, για τη μάσκαρα που ξεβάφει εύκολα και για τον gay φιλο μας που φασώθηκε ο μαλάκας με γυναίκα αντί με εμάς.Επίσης ως γνήσια στυλιστικά θύματα θεωρούμε όλους τους άλλους που δεν ακολουθούν την ίδια κατάντια με εμάς ξενέρωτους, μαλάκες και θύματα. Και αντιστεκόμαστε θρηνώντας στην καταναλωτική κοινωνία που μας πνίγει. Βέβαια το τζιν μας κάνει 200 ευρώ, το κινητό μας 500, και η 32αρα TFT στο δωμάτιό μας δεν είναι HD στα 1080p, και τα ηχεία μας δεν είναι μαγνητοστατικά αλλά απλά αναλογικά B&W Nautilus. Βέβαια δε μπορώ να αρνηθώ σε κάποιον έχοντα τα πάντα την τάση να ανησυχεί για τα τεκταινόμενα στον κόσμο μας, που τον έχουν κάνει σκατά οι προηγούμενοι και θα συνεχίσουμε να τον κάνουμε σκατότερα και εμείς, αλλά ρε φιλαράκι, όταν δε σου λείπει τίποτα, μη μου το παίζεις και στερημένος.Οταν τη μισή σου μέρα την περνάς φτιάχνοντας τη φράντζα σου και βάζοντας eye liner μη μου το παίζεις φιλοσοφημένος επαναστάτης. Τουλάχιστον εμείς, (ναι θα βαυκαλίσω τη γενιά μου), ως "ψαγμένοι" μεταλλάδες, ψαχνόμασταν. Διαβάζαμε και ενα Νίτσε, εναν Αριστοτέλη, εναν Εκο, μέχρι και Κορνήλιο Καστοριάδη και ας μην ήμασταν αριστεροί. Αν θες να λέγεσαι ψαγμένος, και καταλήγω, χέσε τα ρούχα και το image και ψάξου βαθιά, πραγματικά και επισταμένα. Να ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ γιατί είσαι διαφορετικός, να ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΤΙ είναι αυτό που σε χαλάει στον κόσμο και να ψάχνεις πραγματικά τη ζωή σου, μέσα απο τη μουσική που ακούς. Οχι να την ακούς γιατί την παίζει στο ΜΑD και να κάνεις φάση με τον Κωστάκη επειδή δε σου κατσε η Μαιρούλα (πραγματική αττάκα ΕΜΟ στην τηλεόραση).Γινατε πιο trendy και mainstream απο τους mainstream. Τουλαχιστον στην εποχή μου, στο σχολειο μου ακουγαμε metal 3 και ο κουκος. Όταν είστε όλοι διαφορετικοί, δεν ειστε όλοι διαφορετικοί , είστε όλοι ίδιοι :P

Λαζό,άστο,κοψε. Έγινες εξουσία, μπήκες στο απυρόβλητο και πλέον δείχνεις να στερεύεις απο ιδέες. Και οταν κάποιος γίνεται εξουσία, δεν είναι σε θέση να το παίζει αφυπνιστής και εθνοσωτήρας. Άσε που, ξέρουμε, mail με μαλακίες παίρνουμε και εμείς κάθε μέρα 200, αλλά δε μας δίνουν εκπομπή να τα λέμε στον αέρα και να μας δοξάζουν. Η μισή σου εκπομπή είναι εξιστόρηση των mail που παίρνεις κάθε μέρα. Το άλλο 1/4 είναι βιντεάκια απο youtube,και το 1/4 ισως δικές σου αττάκες. Επίσης σύμφωνα με το δικό μου φτωχό μυαλό, από Αριστοφανικά χρόνια, η σάτιρα προοριζόταν για τους ισχυρούς. Για τους επαϊοντες. Ο Αριστοφάνης σατίριζε τον Κλεισθένη, τον Κλέωνα, τον Αλκιβιάδη. Δε σατίριζε τον τελευταίο κακομοίρη-τηλεσούργελο της εποχής. Τηλεσούργελο, ε καταλαβαινετε τι θέλω να πω. Τον κακομοίρη δεν τον σατιρίζεις, τον ξεφτιλίζεις. Ή του δίνεις επιπλέον 10 λεπτά δημοσιότητας που η ξεφτίλα του αποζητεί διακαώς.Και αυτά τα ενίοτε κολλήματα και τηλεαρπάγματα με διάφορους που σου την μπαίνουν κατά καιρούς είναι τουλάχιστον κατάπτυστα. Τα σκαλοπάτια της φτήνιας δεν τα κατεβαίνεις όπως είπες προχτές, αλλά κατά τη γνώμη μου τα έχεις ανεβοκατέβει 17 φορές. Τρέχοντας, με τα γόνατα ψηλά και αναφερόμενος. Σαν εκπαιδευόμενος στην 124 τη μέρα ΣΩ.ΒΕ. (τι μέρα και αυτή, μου είχε φύγει ο κώλος..).
Επίσης ρε Λαζό, είσαι όπως είπα και πριν, στο απυρόβλητο πλέον. Δεν επιτρέπεται σε κανέναν να διαφωνεί μαζί σου. Να μην του αρέσεις. Δε δέχεσαι κριτική και αυτό είναι δείγμα έπαρσης και αλαζονίας. Τον πήρες ψηλά τον αμανέ και δεν κάνει. Ατάλαντος και τυχαίος δεν είσαι, το ξέρουμε όλοι. Αλλά αγαπητέ τους Λάκη, κανείς, ποτέ και για κανένα λόγο δεν πρέπει να είναι υπεράνω κριτικής ακόμα και χωσίματος. Και πεντάρα τσακιστή δε δίνω αν σε βλέπει το 70% του κόσμου κάθε Τρίτη. Δεν πα να σε βλέπει και όλη η ανατολική Μεσόγειος. Έχεις πέσει χαμηλά πλέον και λες ως επί το πλείστον μαλακίες. Εγώ δε σε ξαναβλέπω, ξενέρωσα. Και ναι, η φάση με τον πίθηκο που τον παίζει ήταν χαζομάρα ακόμα και για τον Καρβέλα.

Και τώρα το αγαπημένο μας θέμα. Χριστιανοί-Λιοντάρια (0-666, με φανταιζί γκόλ του Διοκλητιανού στο 90). Τρανή απόδειξη για τη θρησκευτική αποχαύνωση του κόσμου είναι οι διαμαρτυρίες και οι ολονυχτίες των πιστών για τον παπά που κατηγορείται για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων. Μπορεί ο συγκεκριμένος παπάς να είναι αθώος όντως, δε λέω. Μπορεί να είναι ο αγιότερος άγιος άνθρωπος πασών των θρησκευτικών δογμάτων ανά τους αιώνας. Μπορεί να έχει δώσει και τα σώβρακά του στους φτωχούς και τα τελευταία 40 χρόνια να τρέφεται με τζοχούς και ραδικοβλάσταρα για να ταϊζει τους άπορους. ΑΛΛΑ ρε ζώα, ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΚΑΝΕΤΕ ΟΛΟΝΥΧΤΙΕΣ? Για τα παιδάκια που στα 8 και 11 τους χρόνια ζούσαν αυτό τον αδιανόητο εφιάλτη του βιασμού, για τα παιδάκια που καταστράφηκε η ζωή τους, για τα παιδάκια που ΠΟΤΕ δε θα καταφέρουν να γίνουν ολοκληρωμένοι άνθρωποι, για τα παιδάκια που θα ζουν φοβισμένα και γονατιστά μέχρι τα βαθιά τους γεράματα, για τα παιδάκια που έχουν πληγές χειρότερες απο ο,τι οποιαδήποτε επίγεια ή υπερκόσμια κόλαση θα μπορούσε να τους προξενήσει, ΕΚΑΝΕ ΟΛΟΝΥΧΤΙΑ ΚΑΝΕΝΑΣ? Ετσι είναι οι χριστιανοί ρε; Έτσι είναι αυτοί που αγαπάνε τους αβοήθητους, τους πληγωμένους, τους παρίες; Έτσι φέρεται ο χριστιανός; Αν έτσι σκέφτεστε και αγαπάτε, συγγνώμη αλλά εγώ προτιμώ να αγαπήσω αλλιώς. Τέρατα. Αδιάφοροι. Υποκριτές. Και για να μιλήσω στη γλώσσα σας, φαρισαίοι. Ντροπή σας.

Monday, December 17, 2007

Εορταστικό και σοβαρό ως έμφραγμα

Αγάπη δεν είναι προκάτ χαρά και φτιασιδωμένη ευωχία. Δεν είναι με-το-ετσι-πρέπει χαμόγελα σε αδιάφορους συνδαιτημόνες, ούτε καθώς πρέπει ρεβεράντσες σε εκπληκτικά βαρετές γιορτές.
Αγάπη δεν είναι φωτάκια και μπιχλιμπίδια που καλύπτουν για 15 μέρες τον καθημερινό σας αγώνα να ζήσετε, να επιβιώσετε, να φχαριστηθείτε τη ζωή σας, να αγαπηθείτε και να αγαπήσετε.
Αγάπη δεν είναι ούτε ο αγώνας δρόμου στην Ερμού, ούτε τα αλογάκια στο Σύνταγμα. Αγάπη δεν είναι ούτε τα Χριστουγεννιάτικα ξεφαντώματα σε σπίτια φίλων, με την καλοσιδερωμένη μας μουτράκλα να το παίζει κοινωνική, ούτε τα φλερτ με απελπισμένες ή απελπισμένους (για τις κυρίες) με την ελπίδα να μετριάσουμε τη μοναξιά μας φέτος τα Χριστούγεννα.
Αγάπη δεν είναι τα φανταχτερά ρεβεγιόν, ο σολωμός ποσέ ή καπνιστός, και μια Moet. (Αν και βοηθούν ενίοτε).
Αγάπη δεν είναι ούτε τα μελομακάρονα απο το ζαχαροπλαστείο του Μήτσου, που μπορεί και να βάζει τις τσίμπλες του μέσα.
Πως μπορείς να αγαπήσεις μια περίοδο που ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ πρέπει να αγαπάς και να αγαπιέσαι;
Αγάπη δεν είναι όλα αυτά...
Αγάπη είναι, όταν βλέπεις το δάκρυ της να στραφταλίζει στη ρυτιδούλα στην άκρη του ματιού της και θες να το φιλήσεις με την άκρη των χειλιών σου.
Αγάπη είναι όταν ξυπνάς από ένα χάδι στο μάγουλο, και ενώ είσαι έτοιμος να γκρινιάξεις, βλέπεις το χαμόγελό της και ζαλίζεσαι.
Αγάπη είναι όταν βγαίνει από τη θάλασσα, και χιλιάδες σταγόνες στολίζουν το κορμί της σαν κατάλευκα διαμάντια, και συ το σκέφτεσαι ακριβώς έτσι, τυφλωμένος από τη λάμψη τους.
Αγάπη είναι όταν ο παππούς τρώει ό,τι του πάει η γιαγιά, ακόμα και αν έχει γεύση καστανοχώματος.
Αγάπη είναι όταν καταλαβαίνεις πως όποιο λάθος και αν κάνεις, όσο χοντρό και αν είναι, κάποια άτομα θα είναι πάντα δίπλα σου.
Αγάπη είναι να σε σκέφτονται όταν είσαι απών.
Αγάπη είναι να σε νοιάζονται όταν πέφτεις χαμηλά.

Αγάπη είναι όταν φεύγοντας, δε μπορείς ποτέ να πεις αντίο.

Saturday, December 08, 2007

When the going gets tough,

...εγώ ανεβαίνω Θεσσαλονίκη.
ΗΡΘΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ....
Εδώ είναι η "πατρίδα" και ο ομφαλός της γής. Εδώ μου περνάνε όλα !
Χτες την ώρα που ανέβαινα είχα ένα χαζό χαμόγελο καρφωμένο στη μουτράκλα μου συνεχώς...
Θα έχουμε μεγάλα ξεφτιλίκια...
Καλημέρα...

Wednesday, December 05, 2007

Επικαιρότητα

Ασφαληστρικό
Εδώ ο κόσμος καίγεται και εμείς χτενίζουμε τις τρίχες στο στήθος μας. Και είναι και σκληρές σαν να μην πω τι τρίχες.
Δε θα πάρουμε λέει σύνταξη ποτέ, θα δουλεύουμε μέχρι να ψοφήσουμε και τα λοιπά και τα λοιπά. Εγώ έχω τη λύση και νομίζω οτι συμφέρει, αν και η σχέση μου με τα οικονομικά είναι χειρότερη από τη σχέση της αντιλόπης με το λιοντάρι.
Λοιπόν έχουμε και λέμε. Σύμφωνα με εγκυρότατες έρευνες, οι γυναίκες ζουν κατά μέσο όρο 7 χρόνια παραπάνω απο μας και λίγο ακόμα παραπάνω οι παντρεμένες. Είτε ελεύθεροι είτε παντρεμένοι δηλαδή, ψοφάμε γρηγορότερα. Επίσης, πείτε μου ειλικρινά αν υπάρχει έστω και ένας άντρας που δεν έχει ακούσει ποτέ το δημοφιλέστατο γυναικοκήρυγμα με τίτλο «Εμείς αντέχουμε περισσότερο απο σας στα πάντα, μόνο και μόνο που γεννάμε και το αντέχουμε φτάνει, εμείς έπρεπε να είμαστε το ισχυρό φύλο» . Το ξέρετε όλοι αυτό ε; Μπράβο ήμουν σίγουρος. Λοιπόν προτείνω να δουλεύουν 7 χρόνια παραπάνω απο μας οι παντρεμένες και 10 οι ανύπαντρες. Έτσι και αλλιώς άμα είσαι γεροντοκόρη τι σκατά να κάνεις άμα δε δουλεύεις; Το παλιό κόλπο «η γριά κυρία με τις γάτες» είναι πολύ ντεμοντέ.
Οι παντρεμένες αφού θα μας ξεπαστρέψουν πρίν της ώρας μας, ας κάτσουν να δουλεύουν παραπάνω, μπας και χαρούμε και μεις τα τελευταία χρόνια της ζωής μας, μακριά από το άγχος της δουλειάς . Αφήστε που ένας άντρας λίγο πρίν τη σύνταξη έχει 34% παραπάνω πιθανότητες να χουφτώσει το κωλαράκι του 25ρικου κοντοπίθαρου γκομενακίου με το ξανθό σαντρέ και το κόκκινο στρινγκ στο γραφείο. Βέβαια ένας συνταξιούχος 45αρης έχει γύρω στο 60% παραπάνω πιθανότητες να αρπάξει το οποιοδήποτε κωλαράκι που κυκλοφορεί γύρω του, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.
Επίσης, αυτές που έχουν παιδιά, ειδικά πάνω απο 2, μια και έχουν αποδείξει περίτρανα ότι μπορούν να αντέξουν στον πόνο μιας πράξης αντίστοιχης με το να βγάλει κανείς ενα μπουκάλι του ενάμιση λίτρου απο το ρουθούνι του, πρέπει να δουλεύουν παραπάνω, μια και ειναι γερά σκαριά. Ο κακός εαυτός μου μου λέει να βάλουμε και άλλα 2 χρόνια μπόνους, γιατί ένα είδος που αιμορραγεί 7 μερες το μήνα και δεν ψοφάει, πραγματικά μπορεί να αντέξει πολλά.
Εμείς, που είμαστε εκ γεννετής σάψαλα, τεμπέληδες, ρεμπεσκέδες και ανεξέλεγκτοι σάτυροι, προτείνω να παίρνουμε σύνταξη γύρω στα 45, ανεξαρτήτως ενσήμων. Εδώ υφέρπει μια ωραία πουστίτσα, προερχόμενη από την παρατήρηση ότι πολλοί νέοι πλέον μένουν στο σπίτι τους και τους ταϊζουν οι γονέοι μέχρι τα 35. Φαντάσου δηλαδή αδερφέ, να φύγεις απο το σπίτι σου στα 35, ενώ μεχρι τότε τα ξυνες και πληρώναν οι γονείς σου τα δικά σου γαμησιάτικα, να δουλέψεις 10 χρονάκια, ίσα ίσα για να πεις ότι κάτι προσέφερες στην κοινωνία και μετά να αράξεις!
Επίσης προτείνω σοβαρότατα αυτή τη φορά, να καταργηθεί η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Έτσι και αλλιώς, κάτι σοβαρότερο απο ασπιρίνη και ντεπόν δε το παίρνεις τσάμπα, οπότε γιατί να δίνω πχ στο ΤΕΒΕ εγώ 190 ευρά το μήνα για φάρμακα; Αφού όταν με το κακό μου τύχει κάτι, πρώτον δε θα πάρω τσεντέσιμο για φάρμακα και δεύτερον έτσι και μπω σε κανα δημόσιο νοσοκομείο , όρθιος θα μπω, με 4 θα βγώ. Γιατί να πληρώνω μια ζωή;
Επίσης και κλείνω με το ασφαλιστικό, προτείνω να καταργηθούν οι συντάξεις για ανθρώπους άνω των 70. Αφού οι περισσότεροι τη βγάζουν με 300 ευρώ το μήνα, καταφέρνοντας να πληρώνουν τα κινητά των εγγονιών, τις εξόδους τους, τα φάρμακά τους, τα νοίκια, και τις ΔΕΚΟ, μπορούν άνετα να ζήσουν και χωρίς λεφτά. Τελευταίο και σημαντικότερο, πολιτικοί, γιατροί, δημοσιογράφοι και λοιπά λαμογιοεπαγγέλματα, θα πληρώνουν τριπλές εισφορές και δε θα παίρνουν σύνταξη. Ετσι και αλλιώς έχουν ιδιωτικές ασφαλίσεις οι περισσότεροι.
Υ.γ : Χρήσιμη θα ήταν και η επιδότηση χασισοπαραγωγών περιοχών για αύξηση της παραγωγής, με σκοπό την εκχύλιση χασισέλαιου στα αποθέματα νερού, γιατί οπως βλέπω αμα δεν είμαστε ντάγκλα μια ζωή, δε θα την παλέψουμε καθόλου
Δευτέρα Παρουσία
Δεύτερη επικαιρότητα, η Δευτέρα παρουσία. Είδα πατέρα Μάξιμο το απόγευμα. Εχει λυσσάξει ο μπαρμπα Μάξιμος. Έχει γεννηθεί λέει ο ερίφης ο αντίχριστος το 1983, και θα σκάσει μύτη όταν κλείσει τα 30, ενώ όταν κλείσει τα 33, θα μας πάρει ο διάολος. Επίσης λέει είναι εβραϊκής καταγωγής και θα κάνει πολύ γαμάτα πράγματα όταν βγει στην εξουσία. Θα βοηθήσει πολύ κόσμο, θα σώσει το περιβάλλον, θα ταϊσει τους φτωχούς, θα σταματήσει τους πολέμους, θα δώσει δουλειά σε όλους κλπ κλπ. Μετά λέει θα τα πάρει ο απο πάνω και θα ρίξει θηρία στη γη να μας φάνε, θα χαλάσει το κλίμα, θα έχουμε φουρτούνες και θα μας μαραθούν τα πέη.
Κάτσε ρε μεγάλε,δηλαδή μου λες, οτι κάποια φάση θα βγεί ένα ατομάκι, θα στρώσει όλα τα κακά που έχουν γίνει ποτέ και μετά θα μας πυρπολήσει ο Τζεχώβα ; Για ποιό λόγο; Επειδή θα είναι ο άλλος από το κάτω μαγαζί; Ή επειδή δεν πρόλαβαν να μας σώσουν οι εκπρόσωποί του; Μήπως οι εκπρόσωποί του μας βάλουν τις φυτιλιές επειδή δε θα μπορούν να δεχτούν ότι αυτά που και καλά προσπαθούν να βελτιώσουν τα τελευταία 2000 χρόνια τα κατάφερε ένας που δεν τους αφήνει 10ρικα στο παγκάρι;
Επίσης αλάνι, προέβλεψες κάτι που το προβλέπω και εγώ αμα λάχει και άμα κάνω και λάθος δε θα μου πει κανείς τίποτα. Όχι υπάρχει κανείς που δεν πιστεύει οτι στο εγγύς μέλλον δε θα έχουμε μεγάλα κλιματικά προβλήματα; Καναδυό πολέμους ακόμα; Μερικές επαναστάσεις; Λίγο ξυλίκι; Ζόρια γενικά; Τα υπόλοιπα αρχίζουν και ξεφεύγουν στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας. Τα είπαν λέει οι πατέρες. Σώπα, σοβαρά; Και οι πατέρες προφανώς είχαν και το αλάθητο. Γιατί ως γνωστόν, άμα γράψει κάτι κανας τύπος που έχει κάτσει 6 μήνες άπλυτος στην έρημο έχει και δίκιο. Ναι ναι, οπως ο ήλιος που σταμάτησε να περιστρέφεται γύρω απο τη Γη επειδή το είπε ο Ναυής..Εγώ δε θυμάμαι πουθενά σε όσα κείμενα έχω διαβάσει να προσδιορίζεται ημερομηνία με τόση ακρίβεια μπαρμπα Μάξιμεεε.. Και να προσδιοριζόταν βέβαια.. Έχουμε χάσει το μέτρημα από το πόσες Δευτέρες Παρουσίες έχουν γίνει μέχρι τώρα και κανείς δε ψιλιάστηκε μία. Με πρόχειρους υπολογισμούς νομίζω πως δεν πρέπει να τη λέμε πλέον Δευτέρα, αλλά Πέμπτη Παρουσία. Βέβαια κανείς δε θα σε γιαουρτώσει αν το 2013 δε συμβεί απολύτως τίποτα. Αλλά απο την άλλη, και ζέστες θα χουμε, και πλημμύρες οποτε θα τη γλυτώσεις έτσι.
Και λίγο δημοσιοκαφρία
Χτες αμα είχα μπροστά μου τον εκπρόσωπο του Star σε μια εκπομπή, νομίζω οτι θα τον κουτούλαγα. Γιατί άλλο να έχεις ένα κανάλι που οι ειδήσεις του είναι κάτι μεταξύ Κουτσομπολοεκπομπής και Τσοντοπεριοδικού και να λες «ελα μωρέ χαβαλέ κάνουμε» και άλλο «αγαπητέ» μου κύριε να υποστηρίζεις αναίσχυντα πως συμβάλλεις στην αφύπνιση του κόσμου και στην αύξηση του πνευματικού επιπέδου του. Προσπάθησε να του πει κάτι του Γκλαμουράτου ένας δημοσιογράφος; Συγγραφέας; Δεν είμαι σίγουρος. Και του είπε το απλούστατο οτι «ε καλα δε μπορώ να θεωρήσω ειδήσεις αυτά που βάζετε στο Star, ενώ οι πραγματικές ειδήσεις περνάνε απο κάτω σε τίτλους». Και άστραψε και βρόντηξε ο τυπάς. Του είπε μάλιστα ειρωνικότατα πως «εσείς οι διαννοούμενοι κάνετε τη μεγάλη ζημιά». Με μια έπαρση, ένα τουπέ, ένα στυλάκι.. Βέβαια έχει δίκιο. Είχαμε κάποτε ένα κείμενο στην Έκθεση που έλεγε για τους πνευματικούς ανθρώπους του τόπου και τι πρέπει να κάνουν όταν υπάρχουν ζόρια. Και προφανώς τώρα δεν κάνουν και πολλά, αν και απο ο,τι βλέπω, και να έκαναν, θα τους φάει η μαρμάγκα και η ειρωνία. Η δικτατορία των ηλιθίων είναι δυστυχώς εδώ, έχει εδραιωθεί και έχει αράξει αυτάρεσκα πάνω στα ανάκλιντρα της χαζομάρας και στα μαξιλάρια της γκλαμουρίλας. Μας βομβαρδίζει καθημερινά με τόνους ψευτιάς, ρετουσαρισμένων κώλων, θεάματα που απαιτούν IQ<40 για να παρακολουθήσεις και καλογυαλισμένη σαπίλα. Το κακό είναι ότι εμείς, ως επί το πλείστον κοιμόμαστε τον ύπνο οχι του δικαίου, αλλά του πειθήνιου. Ακόμα και αυτοί που έχουν όντως IQ>40! Δηλαδή, πραγματικά, ΠΟΥ ΣΚΑΤΑ ΠΑΜΕ; Ευτυχώς η ιστορία έχει δείξει ότι καμία δικτατορία δεν είναι αιώνια. Και ξέρετε τι ωραία πέφτουν οι δικτατορίες ε; Κάποιοι τρώνε πολλά χαστούκια. Και σέρνονται στους δρόμους από αφηνιασμένα πλήθη που ζητωκραυγάζουν αλλαλιασμένα την πτώση αυτών που μέχρι χτες μπορεί και να ζήλευαν. Φυσικά δεν πρόκειται να δούμε αυτή ακριβώς την εικόνα. Αλλά εύχομαι και ελπίζω να δούμε το δημοσιοσχετίστικο αντίστοιχό της. Θα πει κανείς τώρα, γιατί ρε «ποιοτικέ»; Πώς την είδες έτσι; Εσύ θα μας σώσεις; Κοίτα, θα ακολουθήσω επιθετική διαλεκτική στη συγκεκριμένη ερώτηση : Ναι αν είσαι τόσο βλάκας που θεωρείς πως οι ειδήσεις του Star σε αφυπνίζουν, θα σε αρπάξω από τα μαλλιά και θα σου χώσω το κεφάλι σε έναν κουβά με ταινίες του Ταρκόφσκι. Ο οποίος μου προκάλεσε κάποτε χρόνιο πρόβλημα υπνηλίας. Επίσης αν είσαι τόσο βλάκας, πρέπει να σου αφαιρεθεί το δικαίωμα ψήφου και λόγου. Από τη δικτατορία των ηλιθίων προτιμώ τη δικτατορία των πεφωτισμένων διαννοούμενων. Μέχρι να γίνουν και αυτοί ηλιθιότεροι των ηλιθίων βέβαια..
Πωπω σεντόνι.. Α ρε καημένε μικρέ Παχατουρίδη, τι τραβάς και συ..
Save Vrahmaputra Pahatouridis!