Sunday, February 10, 2008

Τηλεορασογενής θρησκοπληξία

Δεν έχω πει τίποτα όσον αφορά τα τελευταία γεγονότα με θανάτους, προσκυνήματα, βιντεάκια νεκρών σε κινητά κλπ, γιατί αντιθέτως με μερικούς πιστούς, σέβομαι το νεκρό σώμα ενός ανθρώπου.
Αλλά έχω εξοργιστεί απίστευτα με αυτά που έβλεπα στην τηλεόραση. Με αυτές τις δακρύβρεχτες γελοιότητες μιας μερίδας δημοσιογράφων, ή μάλλον "μεγαλο-δημοσιογράφων". Υπήρχαν και οι φαεινές εξαιρέσεις όπως οι φίλοι Αδιάβροχοι. ΈΤΣΙ συμπεριφέρεσαι όταν σέβεσαι κάποιον, δεν τραβάς βιντεάκι το σκήνωμά του για να χεις να το δείχνεις...
Τέλος πάντων, ΟΥΤΕ αυτό είναι η αιτία αυτού του θέματος.
Αιτία είναι ένας παραληρών και αλαλάζων τυπάς, που δηλώνει δημοσιογράφος, και βγαίνει στο Alter. Ευτυχώς, τον κοροϊδεύουν όλοι εκεί πέρα για αυτά που λέει (Γεια σου ρε Βαρεμένε), αλλά αυτός συνεχίζει. Έχει φάει μεγάλο σκάλωμα με την Ορθοδοξία, τα Ιερά Κείμενα, τους Αιρετικούς, τους Λατίνους κλπ. "Ούτε καλημέρα στους Αιρετικούς" τσίριζε. "Δεν τα λέω εγώ αυτά, τα λένε τα Ιερά Κειμενα της Ορθοδοξίας μας, που είναι η ΜΟΝΗ αλήθεια". Και ακολουθούσαν τα γνωστά τροπάρια, εμείς δικαιούμαστε να σωθούμε, εμείς είμαστε οι τρισυπόστατοι και υπεργαμάτοι και οι άλλοι είναι ζώα, μην τους μιλάτε (τα Ιερά βιβλία το λένε), είναι Αιρετικοί και πεπλανημένοι (τα Ιερά βιβλία το λένε),ο νέος αρχιεπίσκοπος είχε πάει στο Βατικανό (άρα είναι αιρετικός προδότης, Νενέκος, Εφιάλτης, Πήλιος Γούσης κλπ κλπ κλπ - αυτό δεν το λέω φωναχτά, το εννοώ αρνούμενος οτι το εννοώ), το χορτάρι στο δικό μας κήπο είναι καλύτερο από των Καθολικών (αυτό το λένε τα Ιερά βιβλία ,με άλλα λόγια όμως) και άλλα τέτοια τραγικά.
Και άντε να δεχτώ ότι τον καλούνε εκεί πέρα για να τον δουλέψουν, γιατί νομίζει ότι είναι και %$@%$@ τα άτομα ενώ όλοι γελάνε μαζί του. Άντε να δεχτώ και την πίστη του, ότι κατά βάθος είναι καλός άνθρωπος και ότι δε θα επανέφερε την Ιερά Εξέταση αν μπορούσε (αν και αμφιβάλλω..). (Μέχρι και τον Μουστάκη λυπήθηκα, που ο αχρείος του έλεγε επί πόση ώρα "Δεν έχεις πτυχίο Θεολογίας, κοροϊδεύεις τον κόσμο, δεν έχεις πτυχίο Θεολογίας, απο ποιο πανεπιστήμιο πήρες πτυχιο,δεν εισαι θεολογος,δεν εισαι θεολογος, δεν εχεις πτυχιο μπλαμπλαμπλαμπλαμπλαμπλα".)
Ήθελα να ξερα, αυτός ο κύριος που έχει τόσο πια κόλλημα με τα Ιερά βιβλία, τους Πατέρες, τους Απολογητές, τον Εκκλησιαστή, το Μέγα Βασίλειο, το Χρυσόστομο κλπ κλπ, ΤΑ ΕΧΕΙ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΠΟΤΕ;
Όχι γιατί αν τα διάβασε και τα ακολουθεί τόσο μα τόσο πολύ, πρέπει να βγει στο δρόμο και να σφάζει κόσμο. Έλληνες κυρίως. Και μετά Λατίνους Ρωμαιοκαθολικούς. Γιατί εκεί μέσα, στα ιερά θεόπνευστα βιβλία του, έχει ένα κάρο αφορισμούς, αναθεματα και προτροπές για εκκαθάριση, σφαγή και εκμηδένιση των Ελλήνων και του Ελληνισμού. Δεν είμαι ούτε αρχαιολάτρης, ούτε δωδεκαθεϊστής, ούτε σατανιστής, ούτε θυσιάζω παρθένες τα βράδια με πανσέληνο. (Βασικά με παρθένες δεν έχω καμία σχέση. Μετροπόντικας στα 30 δε γίνομαι...).
Αλλά ρε πορωμένε ζηλωτή, ρε όψιμε σταυροφόρε, ρε καφροκάφρε, τα "καλά και συμφέροντα" τα ξέρεις;;; Γιατί , μισό λεπτό να ψάξω λίγο στο νετ για μερικές χαρακτηριστικές αττάκες άπό τα Ιερά του βιβλία, να δούμε...Γιατί άμα με τόση θέρμη ακολουθείς τα υπόλοιπα, πρέπει να ακολουθήσεις και αυτά :
Mέγας Βασίλειος, Αρχιεπίσκοπος Καισαρείας
«Είναι εχθροί οι Έλληνες, διότι διασκεδάζουν καταβροχθίζoντας με ορθάνοιχτο στόμα τον Ισραήλ. Στόμα δε λέγει εδώ ο προφήτης (βλ. Ησαΐας Θ΄11) την σοφιστική του λόγου δύναμη η οποία τα πάντα χρησιμοποίησε για να παραπλανήσει τους εν απλότητι πιστευσάντων.» - Βασίλειος Καισαρείας, εις Προφήτην Ησαϊα 9.230.8
Ιωάννης Χρυσόστομος, Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντινουπόλεως
«Αν στα ενδότερα (των ελληνικών σκέψεων) κοιτάξεις θα δεις, τέφρα και σκόνη και υγιές ουδέν, αλλά τάφος ανεωγμένος ο λάρυγξ αυτών, (των Ελλήνων φιλοσόφων!) τα πάντα δε γεμάτα ακαθαρσίες και ιχώρ, (έμπυο!) και πάντα τα δόγματα τους βρίθουν σκωλήκων... Αυτά γέννησαν και αύξησαν οι Έλληνες, από των φιλοσόφων λαβόντες... Ημείς δε ου παραιτούμεθα της κατ’ αυτών μάχης.» - Ι. Χρυσόστομος (344-407 μ.Χ.), εις Άγιον Ιωάννην τον Ευαγγελιστήν, Ομιλία ξς΄ 59.369.12 - 370.11
«διότι ενέτεινα σε Ιούδα,εμαυτώ εις τόξον,έπλησα τον Εφραίμ και ΕΞΑΓΕΡΩ τα τέκνα σου,Σιών, επί τα τέκνα των Ελλήνων και ψηλαφήσω σε ως ρομφαίαν μαχητού.και Κύριος ΕΣΤΑΙ επαυτούς και εξελεύσεται ως αστραπή βολίς,και Κύριος παντοκράτωρ υπερασπιεί αυτούς,και καταναλώσουσιν αυτούς,και καταχώσουσιν αυτούς εν λίθοις σφενδόνης και εκπιόνται αυτούς ως οίνον και πλήσουσιν ως φιάλας θυσιαστηρίων» (Ζαχαρίας Θ13-15) (το οποίο απολογητές ισχυρίζονται ότι είναι ψευδεπίγραφο και προσετέθη επί Μακκαβαίων εναντίον των επιγόνων του Μ.Αλεξάνδρου. Και συμφωνώ, μπορεί και να είναι έτσι. Αμα είναι πλαστό, τότε γιατί παραμένει ως έχει;;;τέλος πάντων δέν είμαι ειδικός και ούτε πρόκειται να γίνω, απλά απορώ..)
Τα γνωστά 7 αναθέματα εναντίον των Ελλήνων στη λειτουργία της Κυριακής της Ορθοδοξίας, και άλλα πολλά, πάρα πάρα πάρα πολλά.
Και επαναλαμβάνω, δεν επιτίθεμαι στη θρησκεία αυτή τη στιγμή, αλλά στις απόψεις του συγκεκριμένου τύπου. Ευτυχώς πλέον δεν υπάρχουν διωγμοί, ούτε σφάζεται κόσμος, ούτε καίγονται βιβλιοθήκες, ούτε καταστρέφονται ναοί άλλων. Αν και από την ανεξιθρησκεία απέχουμε πολύ, πάρα πολύ. (Και αν είμαστε πραγματικά ανεξίθρησκο κράτος, γιατί κάθε φορά που οι δωδεκαθεϊστές κάνουν καμιά γιορτή τους επιτίθεται όλο το χριστεπώνυμο πλήθος;).
Αν ο συγκεκριμένος ξέρει απ έξω και ανακατωτά τα ιερά βιβλία που με τόση θέρμη υποστηρίζει και τσιρίζει σχεδόν καθημερινά στους δέκτες μας, πρέπει να πάρει σπάθα και να μας κυνηγάει. Βέβαια είμαι σίγουρος ότι για όοοοολες αυτές τις αττάκες υπάρχει αντίλογος, τον οποίο και έχω δει για μερικές περιπτώσεις. Υπάρχει η κλασσική δικαιολογία "είναι αλληγορικό/συμβολικό κλπ κλπ κλπ", "δεν εννοεί τους Έλληνες, αλλά τους εθνικούς" (α ωραία , δεν εννοεί εθνοκάθαρση, πάλι καλά, εννοεί απλό διωγμό εναντίον όλων των αλλόθρησκων, των επιστημόνων, των φιλοσόφων κλπ κλπ κλπ που ως γνωστόν ήταν μάγοι και ακόλουθοι του Σατανά από καταβολής ελληνισμού) (προσπαθώ να φανταστώ τον Ευκλείδη, τον Πυθαγόρα, τον Απολλώνιο, τον Ηράκλειτο, τον Επίκτητο κλπ κλπ με ρομπίτσα σατέν μαύρη να ακούνε Black Sabbath και δε μου βγαίνει ρε γαμώτο..). Για αυτό φίλτατε Σταυροφόρε του 2008, μην παίρνεις κυριολεκτικά αυτά που λένε τα Ιερά σου βιβλία και πες και καμια καλημέρα σε καθολικό, προτεστάντη, μουσουλμάνο, ινδουϊστή κλπ. Και να σαι σίγουρος πως ο Χριστός που πιστεύεις, δε θα σε κάψει στας φλόγας της κολάσεως. Γιατί κήρυξε την αγάπη, όχι τη σφαλιάρα..
Update : Με το Zaphod σκεφτόμαστε παρομοίως, σε ανατριχιαστικό σημείο ενίοτε, μια και γράψαμε παρόμοια θέματα ταυτόχρονα χωρίς συνεννόηση.. Τσεκάρετε το τελευταίο του..
Update 2 : Συνάδελφοι μαθηματικοί, πάρτε και αλλη μια αττάκα αγάπης ειδικά για μας: Ο καλός Χριστιανός πρέπει να προσέχει τους μαθηματικούς και τους άλλους που λένε κενές προφητείες. Είναι υπαρκτός ο κίνδυνος οι μαθηματικοί να έχουν κάνει συμφωνία με το διάβολο για να σκοτίσουν το πνεύμα και να περιορίσουν τον άνθρωπο στα δεσμά της κολάσεως. (Αγιος Αυγουστίνος)

10 comments:

Zaphod said...

Μπράβο ρε τεράστιε!

Προσυπογράφω μετά μανίας και σε βρίσκω συντονισμένο στο ίδιο μήκος κύματος! Μας έχουν πρήξει οι μισαλλόδοξοι σκοταδισταί και τα κολλημένα τους μυαλά.

love&kisses
zaphod

Anonymous said...

Καί όπως είπε ο δημοκρατικότατος καί γεμάτος αγάπη Χίτλερ,
GOTT MIT UNS!!

Καλό απομεσήμερο Κυριακής προφήτη μου!!!

Hades said...

Κατ΄αρχλην ποιος είπε ότι η ορθοδοξία δεν ταυτίζεται με την μόνη αλήθεια;
Το θέμα είναι ποια αληθεια βλέπει ο καθένας και δη ως μόνη. ΔΙότι το γεγονός ότι βρίθει αρχαιοελληνικών διδασκαλιών προσεκτικά καμουφλαρισμένων, είανι μια μεγάλη αλήθεια. Το ότι ο Χριστός έχει σχεδόν την ίδια ιστορία του Διονύσου, είναι μια μεγάλη αλήθεια. Το ότι οι αρχαιοελληνικοί ναοί γκρεμίστηκαν στο όνομα της μισαλλοδοξίας και του ελληνισμού είναι μια μεγάλη αλήθεια. Όπως και το ότι η εικόνα εσταυρωμένου παραδόξως πρωτοεμφανίζεται πολλούς αιώνες ΜΕΤΑ, όπως και το ότι η πρώτη εικόνα εσταυρωμένου αντί να γράφει Χριστός ή κάτι αντίστοιχο γράφει Ορφεύς Βακχικός, όπως και το ότι υπάρχουν κι άλλα ευαγγέλια με διδασκαλίες παρασάγγας αντίθετες με τα 4 γνωστά (τα οποία αν εξαιρέσουμε -νομίζω- του Μάρκου -ή του Λουκά, δεν θυμάμαι καλά- που θεωρείται το "αυθεντικό", τα υπόλοιπα είναι μεταγενέστερα και πλαστογραφημένα, πρα΄γμα που φαίνεται όχι μόνο από τις άπειρες αντιφάσεις που έχουν μέσα τους, αλλά και από τις ιστορικογεωγραφικές ανακολουθείες που διαθέτουν. Αυτά είναι οι αλήθειες. όπως αλήθεια είανι και το γεγονός ότι όλες οι θρησκείες των αρχαίων πολιτισμών είχαν ιστορίες με τον υιό του θεού που κατέβηκε στη γη να σώσει τους ανθρώπους. Τίποτε δεν είναι τυχαίο, μα πάνω απ'όλα ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙ. Το θέμα είναι κατά πόσον είμαστε διατεθειμένοι να τα δούμε δίχως χρωματιστά γυαλιά ή όχι.

Και φυσικά, σε καμία, μα καμία περίπτωση δεν έχουν διαβάσει τα κείμενα αυτοί που αναφέρεις. Οι περισσότεροι πιστεύουν σε κάτι, δίχως να ξέρουν καν τι είναι. Η αλήθεια είναι ότι ο χριστιανισμός έχει πολύ ενδιαφέρουσες διδασκαλίες, ακριβώς επειδή δεν είανι δικές του. Το αγαπάτε αλλήλλους φερ'ειπείν δεν ήταν χριστιανική έμπνευση αλλά έτσι πλασάρεται. Και οι περισσότεροι δεν ξέρουν πρακτικά σε τι πιστεύουν.
Όταν εγώ προ πολλών ετών ανακάλυψα αυτό που εν συνεχεία όρισα ως το μέγα ψέμα, μια από τις πρώτες δουλειές που κάθησα να κάνω ήταν να διαβάσω τα κείμενα της Βίβλου για να δω τελικά που είναι τ ο λάθος: σε αυτά που με έμαθαν ή σε αυτά που ανακάλυψα μόνος μου.

Και να σου πω και κάτι άλλο, διότι έχω χρόναι που ασχολούμαι με κάποια πράγματα: όσοι εξ αυτ΄βν έχουν διαβάσει τα κείμενα τούς, το παίζουν ότι έχουν διαβάσει και τους Αρχαίους. Μέγα ψεύδος, κι έχω ξεβρακώσει ουκ ολίγους κατά το παρελθόν. Τα κείμενά τους όντως τα'χουν διαβάσει. Το θέμα είναι ότι δεν έχουν διαβάσει τα ελληνικά: συνήθως διαβάζουν σύγχρονες αναλύσεις τρίτων, οι οποίες είναι διάτρητες από κάθε πλευρά. Η έκπληξή μου όταν είχα διαπιστώσει την πάγια τακτική τους να αφαιρούν χειρουργικά προτάσεις ολόκληρες προκειμένου να δείξουν τη δική τους αλήθεια, ήταν πραγματικά τεράστια...

Εϋγε για το κείμενο. Και σε'σένα και στον zaph (στον οποίον επίσης απήντησα... δεόντως! :):) ).

Hades said...

ΥΓ. Δες όταν έχεις χρόνο αυτό το πραγματικά εξ-αιρετικό μπλογκ: http://anazitiseis-hh.blogspot.com/

diva said...

Satan-ize with me συνάδελφε
;-)

Rodia said...

xou xou xou six six six !!!
Μπα σε καλο σου τεκνον μου.. Τι πραματα ειναι τουτα..? Πως μπηκα εδω μεσα και πως θα εξαγιαστω τωρα..?

Humma Kavula said...

Εσύ πως έχεις γλυτώσει από τα νύχια του κάθε Βαρεμένου κολασμένε Μαθηματικέ; Για τις διδασκαλίες του Μέγκα Βασιλείου δεν ήξευρα αλλά ξέρω για άλλους. Είναι ντροπή του κάθε κυρίου να τα επικαλείται ενώ είναι φίσκα από ανθελληνικά ξεσπάσματα. Θα πάρουμε τις σούβλες ανα χείρας και τότε μαύρο κάρβουνο που τους έφαγε.

pølsemannen said...

Προσυπογράφω μέχρι αηδίας!

Άλλωστε η ΜΟΝΗ αλήθεια είναι η αλήθεια το Μεγάλου +Σουβλακέα+! Οι Ιερές +Σουβλοφορίες+ έρχονται!

Πάντως πιστεύω ότι ο λεγάμενος έφαγε χυλόπιτα από καμιά Φραγκοσυριανή και το φέρει βαρέως με τις κουφάλες τις Αιρετικοί... :-P

Stefanos said...

@Hades : το χω ξαναπεί, είσαι δικό μας παιδί εσύ :D
@Diva : 666 the number of the beast, 667 the neighbor of the beast!!
@rodia : Πουλάκι μου, έλα απο την εκκλησία μας να ευλογηθείς :P
@Humma : Μλκ άμα ζούσαμε σε άλλη εποχή μπριζολάκια θα μας είχαν κάνει
@Polsemannen : +το κεμπάπ γαρ καυτερό+ , είσαι άξιο τέκνο!

Anonymous said...

Αποκωδικοποίηση....: θρησκειών, μυθολογιών, ψυχής, σιωπής,.....
Σχηματοποίηση λόγου, κοσμογονία, θεογονία,.....
URL : www.siopi.gr
Γεια....