Thursday, February 19, 2009

Έλεος!

Έλεος! Έλεος! Λυπηθείτε με δεν αντέχω άλλο!
Έλεος με το λοβοτομημένο κόσμο που κυκλοφορεί τριγύρω και ναι, μου χαλάει την αισθητική.
Έλεος με τη χαζομάρα του ελληνικού μικρόκοσμου του χαϊδευτικά αποκαλούμενου "σταρ σύστεμ" το οποίο μας κάνουν κλύσμα καθημερινά και από παντού.
Έλεος με τους εκατομμύρια "λαμπερούς" παρουσιαστές, ηθοποιούς, τραγουδιάρηδες, τραγουδιάρες, ανθυπομοντέλα, ανθυποδημοσιογράφους, πανελίστες και ξερόλες. Η λάμψη σας είναι ετερόφωτη και διαρκεί όσο ο προβολέας απέναντι που βαστάει ο κακομοίρης που παίρνει 700 ευρώ το μήνα για να σε κάνει να φαίνεσαι άνθρωπος. Και όποιος επιμένει στη "λαμπερότητα" να σκεφτεί όλα αυτά τα χαρτονένια ινδάλματα σε στιγμή επίπονης αφόδευσης. Έλεος. Και μεις είχαμε τύπους που γουστάραμε από το σταρ σύστεμ αλλά ποτέ δε τους θεοποιήσαμε. Γιατί μπορεί ο Οζυ να είναι ο Θεός ο ίδιος στη σκηνή, αλλά εξακολουθεί να είναι ένας καμμένος 65άρης που ξεχνάει τα λόγια του όταν δεν τραγουδάει.
Έλεος με το κλασσικό λεξιλόγιο των τριπλά λοβοτομημένων (στις δύο λοβοτομές η τρίτη δώρο) που ξέρουν το πολύ είκοσι λέξεις και τις επαναλαμβάνουν συνέχεια και ανακυκλούμενες σε κάθε πρόταση.
Έλεος με αυτούς που "δεν προσποιούνται σοβαρότητα" αλλά όταν τους την πεις και λίγο, βγάζουν νύχια και πάνε να σε φάνε με τελειωμένες ειρωνίες του τύπου "ναι ενώ εσύ όλο Μπρεχτ και Καββαδία". Όχι ρε υδροκέφαλο πατσαβούρι, δε βλέπω Μπρεχτ και μάλιστα δε μου αρέσει κιόλας ιδιαίτερα, ούτε ξυπνάω και κοιμάμαι με Καββαδία. Αυτό όμως δεν αλλάζει το γεγονός ότι είσαι ένα άθλιο προϊόν, ναι προϊόν, ένα ανδρείκελο που ξέρασε ο συλλογικός πρωκτός της διαστρεβλωμένης ελαφράς νεοελληνικής κουλτούρας. Πω ρε διάολε, σα καθοδηγητής του ΚουΚουΕξ το γραψα αυτό.
Έλεος και με αυτούς που προσποιούνται σοβαρότητα και το παίζουν λαϊκοί σωτήρες και ήρωες. Από οποιοδήποτε χώρο και αν είναι. Έλεος και ντροπή στην ψευτοκουλτούρα τους που ζέχνει υποκρισία και πατρονάρισμα των προβάτωνε από κάτω. Έλεος με τα παιδιά του λαού που χρεώνουν εισητήριο 50 ευρώ για το θέατρό τους ενώ κλαίνε με κροκοδείλια δάκρυα για τους φτωχοπρόδρομους έλληνες που τους κοιτάνε με στόματα ανοιχτά και το σαλάκι του ζόμπι να τρέχει στο πηγούνι τους.
Έλεος με τους ψευτοαγωνιστές και τους ψευτοεπαναστάτες που σε λίγα χρόνια θα είναι μάνατζερ και διευθυντάδες στην Εκάλη ελέω μπάρμπα στην Κορώνη, μπαμπά και ελάχιστοι λόγω πραγματικής αξίας προφανώς. Αλλά τώρα μου σπάνε τα τσιμπιρδόνια με τις επαναστάσεις τους. Και αυτοί σαν τους προκατόχους τους σε λίγο θα είναι πιο αυστηροί από αυτούς. Είναι να μην λιγδώσει το άντερο και πέσει το παραδάκι.
Έλεος και με τους άλλους απο κει νεοπατριώτες που μακάρι να καταννοούσαν το -περασμένο και άντε γεια- μεγαλείο αυτού του τόπου, αλλά το μόνο που καταφέρνουν είναι να το γελοιοποιούν και να το ξεφτιλίζουν παρερμηνεύοντάς το κατά το δοκούν.
Έλεος και με τα μούτρα μου που γκρινιάζω σα να έχω pms σήμερα, αλλά δεν ξέρω γιατί ξύπνησα στραβά και ανάποδα. Μάλλον φταίει που έφαγα αρακά με αγκινάρες χτές και ήπια αριάνι. Σήμερα που θα πέσει το παϊδι μπορεί να στρώσω.

20 comments:

Unknown said...

Καλά όλ' αυτά ρε αδερφέ αλλά...
Αυτό το έλεος, τί είναι;
Τρώγεται;

DanaiShips said...

Εγώ σου έχω πει ότι οι αγκινάρες είναι εχθρός. Δε μ' ακούς.

Zaphod said...

Χωσε και σώσε!

+Σουβλογησον+ μερα που 'ναι !

Stefanos said...

Darth, θησαυρέ γνώσεων :p
Andrea, αφού μου αρέσουν!! Ίσως να φταίει και το ρημάδι το πράσινο τσάϊ με το δυόσμο που έπινα μετά..
Zaphod: Ε ναι να πάρουμε λίγο τα απάνω μας που έχουμε σκουριάσει :D

Tanila said...

Έχω την εντύπωση ότι έχεις αψιλίες για να κάνεις σωστή Τσικνοπέμπτη, γι'αυτό και αυτή η αλαλάζουσα λογοδιάρροια και χλαπαταγή.

Παναγιώτης Λιάκος said...

Η βαρεία ύλη επικράτησε στο τέλος. Ενώ στο κείμενό σου αναφέρθηκες σε πνευματικά ζητήματα και αξιακά συστήματα, παραδέχθηκες ότι τελικά η λύση θα έρθει καβάλα στις μπριτζόλες (των κυνών που κυνηγάει με ιησουίτικη επιμονή ο κάπελας της προτίμησής σου).
Σε οικτίρω και καλή χώνεψη.

Stefanos said...

Tanila έχεις λανθασμένη εντύπωση. Μόνο αψιλίες που δεν έχω.. εχω αρκετά ώστε να τα βαλω σε καινούριο λογαριασμό και έδωσα κάρτες και βιβλιάρια στη μάνα μου για να μη τα φάω για πλάκα..
Αδιάβροχε ο κάπελας της προτίμησής μου είναι ελεγμένος και τζιτζί και όχι απο αυτούς που βγάζετε στην τηλεόραση :D
Δεν επικράτησε η ύλη ποσώς. Απλά όταν το στομάχι είναι γεμάτο, το πνεύμα είναι ελεύθερο να μεγαλουργήσει. Άμα πέφτει λόρδα δε σε ενδιαφέρει ο πολιτισμός :p
γιατί με οικτίρεις άθλιε κοντυλοφόρε της κεντροαριστεροδεξιας; :p

Παναγιώτης Λιάκος said...

Κοντυλοφόρος δεν είμαι. Εκτός αν βγήκαν στιλά με διάταξη qwerty.

Sophia said...

Χμ... δεν ξέρω για έλεος, μήπως εννοείς "έλαιος" καθόσον το λάδωμα είναι βασικός κινητήριος μοχλός... Το μόνο που δεν είναι επαρκώς λαδωμένο, είναι ο εγκέφαλος, καθόσον ο θόρυβος από τα σκουριασμένα μυαλά γύρω μας έχει καταντήσει ελαφρώς ενοχλητικός... με πολύ αργά γρανάζια.. θορυβούντα...
(Πσττ.. για να μιλήσεις σαν καθοδηγητής του κουκουΧ, πρέπει οι προτάσεις σου να καλύπτουν τουλάχιστον μισή σελίδα παράγραφο και να έχουν κάπου 9 επίθετα ανά μισό ουσιαστικό...)
;-D

Stefanos said...

Δηλαδή υποννοείς κάτι του στυλ, η μετα-μεταβιομηχανική στρουχτουραλιστική πατερναλιστική ντιρεκτίβα της ιμπεριαλιστικού τροχοπεδικού ντανταιστικού αλλα συνάμα καταπιεστικού και απάνθρωπα εξανδραποδιστικού συστήματος αποτελεί μεγάλη και βασική τροχοπέδη στο κοινωνικό προτσές οδηγώντας σε σεχταριστικά φονταμενταλιστική ταξική και βαθιά θα έλεγα αντικοινωνικά αποδομητική αντιπαλότητα;

Sophia said...

Α, να γειά σου!!! Αυτό!! (Συν-πλην καμιά δεκαριά ισμούς..)
;-D

Unknown said...

Ψιτ...
Σοφία;;;

Γιατί παιδί μου έχει κόλλημα με τα επίθετα;
Η νταρδιριάδα πάντως ΔΕΝ είναι καθοδηγητής κουκουΧ νταξ;

Άντε πια, μη δεις επίθετο εσύ...

Sophia said...

Ψιτ...
Τύπε με την καμήλα;;;

Όποιος έχει την μύγα, να την φέρει πίσω!

(Χιχιχιχιχιχιχι....)
;-Ρ

Unknown said...

Όποιος έχει το επίθετο να το κρατήσει κρυφό γιατί η Σοφία καραδοκεί...

Sophia said...

Μπα... δεν είμαι καλή στα επίθετα... και τώρα που το σκέφτομαι, και στα ονόματα έχω ένα μικρό πρόβλημα πώς-είπαμε-ότι-σε-λένε? Ουσιαστικό μπορώ να σου πώ...
;-Ρ

Tanila said...

Ψιτ, Estarian, την αντίστιξη του είναι με το φαίνεσθαι ξέχασες.

Gi Gaga Kouni Beli said...

...έστω και σπορέλαιος!
Πωπω γκρίνια....

Ellie said...

Αυτή είναι η Ελλάδα μας, γιατί παραπονιόμαστε; Εμείς τους φτιάξαμε όλους αυτούς...

pølsemannen said...

Eίσαι και θα είσαι ελ καπιτάν ντε λα κομπάνια ντε Χοσέμπα!

Πέστα ναούμε!

geokalp said...

πολύ παϊδι χρειαζόσουνα ναούμε!