Thursday, June 18, 2009

Πράγματα που μου τη σπάνε ασύστολα

Δεν έχει πρόλογο. Ο τίτλος φτάνει.
1. Ο Λαζόπουλος : Αυτός αν δεν ήταν αστειάτορας του 2009 θα ήταν ιεροκήρυκας/ιεραπόστολος του 1093. Είναι ο μοναδικός άνθρωπος στο εγγύς σύμπαν που έχει καταφέρει να μετατρέψει την κωμωδία σε κήρυγμα! Είναι τρομαχτικό! Είναι ανεπανάληπτο! Είναι ασύλληπτο. Σκάει το μουτσούνι του κάθε βδομάδα στο χαζοκούτι και κηρύσσει για ώρα μπροστά σε ένα πλήθος που τον προσκυνά ευλαβικά. Αν δεν ψιλλιαζόμουν (χωρίς καμία απολύτως σιγουριά βέβαια) πως οσονούπω θα αρχίσει να πέφτει αρκετά σε δημοτικότητα, θα έλεγα πως κοντεύει να καταλήξει θρησκευτικό φαινόμενο. Αλλά από ο,τι φαίνεται έχουν αρχίσει και τον παίρνουν χαμπάρι σιγά σιγά. Μερικοί αρχίζουν ακόμα και θυμούνται τη φάση με το κότερο! Καλή φάση!
2. Η Καγιά : Δεν αμφισβητεί κανείς πως είναι ωραία κοπέλα η κοπέλα. Και θα παραδεχθώ δημοσίως και έχων σχεδόν σώας τα φρένας πως στην τρυφερή ηλικία των 18, είχα ανάμεσα στις άλλες φωτογραφίες πάνω από το γραφείο μου και μια δική της με ελάχιστα ρούχα. Αλλά τώρα πια, όχι άλλο κάρβουνο λέμε. Γιατί ρε σεις επιμένετε να βγάζετε και να μας κάνετε κλύσμα ανθρώπους που ενώ ήταν συμπαθέστατοι σε δύο διαστάσεις και CMYK χρώμα, είναι αντιπαθέστατοι σε κινούμενη εικόνα και μιλώντας; Τι πράγμα είναι αυτό πια; Δε μπορώ να τη βλέπω ούτε στα βιντεάκια του Όλα. Τι "χαριτωμένες" γκριμάτσες είναι αυτές; Τι αγαπολογία και ακατάσχετη χαζομαρολογία είναι αυτή; Παπαπαπαπα.. Είναι από όμορφα πράγματα που όμως σου προκαλούν μια ακατανίκητη επιθυμία να τα βεβηλώσεις με εξευτελιστικά βασανιστικό τρόπο. (Π.χ να της δώσεις να φορέσει πλαστική σαγιονάρα ΕΛΒΙΕΛΑ) .Άσε που είμαι σίγουρος πως η απλή και καθημερινή Βίκυ τους είναι από τα άτομα που διατάζει ακόμα και να της βάλουν τα παπούτσια γιατί είναι σταρ πλέον.
3. Οι ρομαντικές κομεντί : Εδώ έχουμε ένα ρεκόρ. Είναι από τα μοναδικά πράγματα που έχουν καταφέρει να με συφιλιάσουν τόσο πολύ χωρίς καν να τα παρακολουθώ. Από μακριά. Είναι σα γρίπη ένα πράγμα. Αρρωσταίνεις για πλάκα! Και η Μεγκ Ράϊαν, μα το Θωρ και τον Όντιν, θα έπρεπε να εξοριστεί στη Magrathea. Ή ακόμα καλύτερα, σε άλλο σύμπαν, παραλληλοκάθετο και ορθοκωλομπρούμητο , στην άκρη του ορίζοντα γεγονότων κάποιας πολύχρωμης μαύρης τρύπας.. Να μην υπάρχει καμία ελπίς να φτάσει ποτέ ξανά στη γη.
4. Οι ρακέτες στην παραλία. Μαζί με τα χέρια που τις κρατάνε και αυτούς που είναι κολλημένοι στα χέρια που τις κρατάνε. Τικ τακ τικ τακ τικ τακ τικ τακ.. Ειδικά άμα είναι και τίποτα πορωμένοι του αθλήματος και αρχίζουν τη φιγούρα και τα αεροπλανικά και τα "ΠΑΡΤΑ ΠΑΡΤΑ ΠΑΡΤΑ ΠΑΡΤΑ" γονατίζω στην άμμο και προσεύχομαι για ένα λυτρωτικό τσουνάμι.
5. Οι κλώνοι του σπαιντερμαν που κορνάρουν στα φανάρια νανοδευτερόλεπτα αφού αυτά ανάψουν. Δεδομένης της ταχύτητας αντίδρασης του μέσου ανθρώπου, είμαι σίγουρος ότι διακατέχονται από την αραχνοαίσθηση που τους προειδοποιεί ότι το φανάρι θα ανάψει σε λίγο οπότε θεωρούν σωστό να αρχίσουν να κορνάρουν μην τυχόν και ξεκινήσεις πάνω από μισό δευτερόλεπτο αφού ανάψει το πράσινο. Ένας μετεωρίτης δε βρίσκεται ποτέ πρόχειρος όταν τον χρειάζεσαι.
6. Οι τρέντυ εκφράσεις και οι μοδάτες μόδες. ΌΚ το καταλάβαμε πως θες να είσαι διαφορετική/διαφορετικός και τα λοιπά αλλά εκτός αν σου φυτρώσει τρίτο χέρι και μερικές κεραίες, ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ μοναδικότητα δε μπορείς να επιτύχεις. Επίσης, έχεις την εντύπωση πως στο χ μοδάτο μαγαζί που ψωνίζεις κρατάνε τα μοδάτα ρούχα μόνο για σένα και μετά εκτελούν όλους αυτούς που τα φτιάχνουν για να μην ξαναφορέσει κανείς άλλος το μπλουζάκι σου; Μπα, αυτά κοπήκαν από τότε που ο αρχιτέκτονας του Ταζ Μαχάλ επέστρεψε απο τους νεκρούς για να διεκδικήσει τα ένσημα που δεν του κόλλαγαν όταν το χτιζε. Δηλαδή το γεγονός πχ ότι τριγύρω σου κυκλοφορεί μια στρατιά ανθρώπων που φοράνε ακριβώς τα ίδια με σένα (ειδικά αυτή η μόδα με το τζην και τις καουμπόικες μπότες απ έξω, έβριθε μοναδικότητας και πρωτοτυπίας) σε κάνει να πιστεύεις πως ξεχωρίζεις; Ναι αν σε πετάξουμε σε κάποιο χωριό των Γκουαράνι. Το ότι ντύνεσαι ακριβώς ίδια με 1434154 ακόμα άτομα -πιστεύοντας στην αδιαμφισβήτητη μοναδικότητά σου- είναι βέβαια ένα μόνο κομμάτι αυτής, καθότι πηγαίνεις ακριβώς στα ίδια μαγαζιά, ακούς ακριβώς την ίδια μουσική και λες ακριβώς τις ίδιες εκφράσεις. Τελευταία φορά που πήγα σε κλαμπ νόμιζα ότι γινόταν πάρτυ για το ένα εκατομμύριο εισιτήρια της Επίθεσης των Κλώνων..
7. Οι θολοκουλτουριαρέοι, των οποίων υποσύνολο αποτελούν και μερικοί επαναστάτες. Ναι καταλάβαμε (μετά από ενδελεχή έρευνα σε λεξικά,μανιφέστα και λήμματα της Λαρούς Μπριτάννικα) πως ο στρουχτουραλιστικός φονταμενταλιστικός και υπερβατικός τρόπος αντιμετώπισης μιας κυβιστικά ολοκληρούμενης αταξικής παραγωγικής υπερφόρτωσης όπως ξεκάθαρα διαφαίνεται μέσα από ασπρόμαυρα κοινωνικά προτσές και ταινίες ιρανών πιρογοκατασκευαστών, οδηγεί σε σεχταρισμό και απαλλοτρίωση των μαζών μια και -εννοείται- η κονστρουκτιβιστική αντιπαράθεση εναντιώνεται στις ντιρεκτίβες της κπ+π/2 ολομέλειας του ελευθεριακού κόμματος Κάτω Ντοβρουτζάνης. Τώρα πάρε την Maybach σου και άντε παραπέρα γιατί θέλω να δω Sam Reimi και να διαβάσω Douglas Adams.
8. Αυτοί που παραπαίρνουν σοβαρά τον εαυτό τους. Σιγά ρε σωτήρα τση οικουμένης. Σιγά ρε φωτεινό παράδειγμα. Σιγά ρε αυτοκράτορα! Ναι οκ είσαι ιστορικός/δημοσιογράφος/φυσικομαθηματικός/γιατρός/δικηγόρος/πακετάς/σουβλατζής/blogger/πολιτικό στέλεχος/καπετάνιος ψαροκάϊκου/χειριστής ζαμπονοκόφτη/κατσαρωτής τριχών/ κλπ κλπ. Ναι οκ, φτάνει. Η πιθανότητα να πειστώ για το πόσο ανώτερος και υπεργαμάουα από όλους είσαι είναι μικρότερη από αυτή να με γράψει αύριο το Forbes ως "The Sexiest man alive". Πίπες δηλαδή.
9. A τώρα που το θυμήθηκα, ο Τσίπρας. Άντε ρε φιλαράκι να οργανώσεις καμιά κατάληψη σε νηπιαγωγεία. Έλα τώρα που σου λέω..Καλά το είχα πει κάποτε, μου θύμιζες πολύ έντονα μερικούς συμφοιτητές που ξέραν από το σχολείο ότι θα γίνουν μεγαλοστελέχη κόμματος. Πάλι δίκιο είχα ο τρισυπόστατος. Άντε πάρε το ειρωνικό υφάκι που είχες στους καθηγητές σου στο Λύκειο όταν έκανες κοπάνες και σε πιάναν και πήγαινε να παίξεις κανα τάβλι σε κυλικείο. Γιατί μέχρι εκεί είσαι. Κερνάω και ρόφημα που λέει και το γνωστό άζμα.
10. Το τελευταίο που μου τη σπάει ασύστολα είναι η οικονομική κρίση που με χτύπησε και μένα..Έχω λαμβάνειν πολύ χρήμα,προς το παρόν όμως έχουμε στενότητες, αλλά καλά να πάθω γιατί με φάγαν οι Κοπα Καμπάνες και οι Νορβηγές. Ναι αλλά μου τη σπάει. Πρέπει να κάνω οικονομία και δε θέλω ρε αδερφέ! Είναι καλοκαίρι! Αμα δε ξοδέψω τώρα σε άσκοπες και ανόητες διασκεδάσεις, σε τελειωμένες μπόμπες και ιρλανδές τουρίστριες πότε θα το κάνω; ΟΥΠΣ ΤΟ ΒΡΗΚΑ! Στο Octoberfest!!! Οκ άκυρο το 10, πάμε για αναπληρωματικό 10..
Αναπληρωματικό 10 : Ο αέρας στην παραλία. Άμα έχει πάνω από 3 κόμβους αέρα, δε μπαίνω. Μου τη σπάει να φυσάει και να σηκώνεται άμμος. Μου τη σπάει να φυσάει το καλοκαίρι γενικώς. Δε θέλω ρε. Πως το λένε; Ωχουυυυ..
Bonus 11 : Οι "ανοιχτόμυαλοι" παπάρες με τις χαζομάρες τους. Όταν ακούω αττάκα περί "ανοιχτού μυαλού" ξέρω ότι θα ακολουθήσουν τραγελαφικές θεωρήσεις των πραγμάτων, ότι θα σκάσουν θεωρίες συνωμοσίας (χωρίς ίχνος ελάχιστης απόδειξης), εναλλακτικές θεωρίες που θα καταρρίπτουν άβολους νόμους της φυσικής όπως πχ το δεύτερο νόμο της θερμοδυναμικής και άλλα, αστρολογίες, κρυσταλλοθεραπείες, χειρομαντίες, πλήρη ντετερμινιστικές θεάσεις χαοτικών φαινομένων και άλλα κουλά. Θα σκάσουν "πραγματικές" ιστορίες φαντασμάτων σε χωριά (είναι μια ιστορία δε με ένα πνεύμα σε μια ντουλάπα που έχει συμβεί σε πολλά χωριά από ο,τι φαίνεται. Προφανώς όταν πεθαίνει κάποιος δεν πάει στον παράδεισο αλλά στην κοντινότερη ντουλάπα. Για αυτό οι γυναίκες απαιτούν τεράστιες ντουλάπες στο σπίτι τους. Για να είναι άνετες και μετά θάνατον). Και πλέον έχω βαρεθεί να προσπαθώ να ΠΕΙΣΩ κόσμο ότι τα πράγματα πέφτουν με την ίδια επιτάχυνση σε κενό αέρος, ανεξάρτητα του βάρους τους, άρα ένα αυτοκίνητο και ένα φτερό θα πέσουν το ίδιο γρήγορα σε κενό αέρος. Τέλος.
Πεινάω. Το βράδυ θα πάω Fridays που για κάποιο περίεργο λόγο θα με ταϊσουν τσάμπα (ευγενική προσφορά των υπογείων διασυνδέσεων του ετέρου τεταρτημορίου), να δοκιμάσουμε λέει τα νέα πιάτα του καταστήματοζ. Δεν ξέρουν τι λάθος κάνουν..
Απντέϊτ : Τελικά είναι ωραίο να έχεις άκρες με ανθρώπους που έχουν άκρες. Πήγαμε στα Παρασκευής χτες με το έτερον (υπό απειλή παντόφλας με 12ποντο τακούνι αν δε με έβλεπε και ψες - τι να κάνω που δουλεύω σαν άνθρωπος ο γάϊδαρος..) . Η γυνή αυτή θα είναι το πασσαπόρτι μου για τον γκλάμουρους κόζμο αυτών που βρίζω καθημερινά, το κσέρω! Χτες της στείλαν πρόσεκληση να πάει να σαβουρώσει τζάμπα για δύο άτομα. Με μαργαρίτες κιόλας. Έφαγα ένα σκαζμό πράματα, μεταξύ άλλων κοτόπουλο,γαρίδες,μπριζόλα,κρεμμύδια,ανανά,φιστικοβούτυρο,μάνγκο και καυτερές πιπεριές, συνοδευόμενα με μπλε και κόκκινη μαργαρίτα. Το φαί ήταν το γνωστό φαί των Παρασκευής, αλλά οι μαργαρίτες δε μέθαγαν ούτε έμβρυο. Η τεκίλα είχε περάσει από πάνω τους εντελώς τυχαία και χωρίς να πέσει σταγόνα. Με το που έφαγα την τελευταία μπουκιά της οριακά καλοψημένης μπριζολάρας μου έπεσα σε λήθαργο. Το έτερο πήγε να νιαουρίσει λίγο καθοτι ρομαντική και ευαίσθητη ψυχή, αλλά εγώ καληνύχτισα με συνοπτικές διαδικασίες και πήγα για τούφες με ταχύτητα βραδύποδα σε λήθαργο. Καλά ήταν

19 comments:

mahler76 said...

προσυπογράφω.

DanaiShips said...

Μίρι x 3!
(αν και αγαπώ το κομμάτι με την ντουλάπα)

Stefanos said...

Mahler κοίτα ρε και τα ψιλά γράμματα πριν προσυπογράψεις :p

Andrea : Ναι ξέρω ότι το Μίριx3 είναι 423445252% εκπτώσεις για σένα αλλά τι να κάνουμε.. :p

mahler76 said...

gia ta Fridays to les?

Veron said...

7--> Μου θύμισες σινέ-κριτική του Ηλία Φραγκούλη για λίγο...

spooky said...

Σοφά και άγια τα λες, ω Προφήτη.

nana said...

Επιτέλους ένας άθρωπος που συμφωνεί μαζί μου!

Marina said...

Συμφωνώ σχεδόν σε όλα. Χαλαρωσε παιδί μου! Πάρε κανένα καλό βλιβλίο τύπου Fantasy να ξεφύγεις απο τους δικούς μας κόσμους, ή γράψε τη δική σου φάντασι.
Τη δική μου τη γράφω εδώ.. http://waysofreality.blogspot.com/
(ξεκινάς απο τα πιο παλιά γιατί είναι ιστορία)και συγχρόνως διαβάζω AnnMcCaffrey, στα ελληνικά..
Οι φυγές του καλοκαιριού

ellinaki said...

Διαμάντια και τα 11+! Συμφωνώ και επαυξάνω. Το χώνειν εστί φιλοσοφείν.

Unknown said...

Τι θα έλεγες για μια ρομαντική κομεντί με πρωταγωνιστές το Λαζό και την Καγιά, οι οποίοι γνωρίζονται από ένα «ατυχές» μπαλάκι ρακετοφόρων και φυσικά θα καταλήξουν κορνάροντας και φορώντας τρέντυ μοδάτα ρούχα στο… δημαρχείο με κουμπάρο τον Τσίπρα;
Έλα τώρα, παραδέξου το, θα ήταν πολύ κουλτουριάρικη ταινία από κάποιους που παίρνουν πολύ σοβαρά τον εαυτό τους!
Και να είσαι ανοιχτόμυαλος… με μόνο 3 μποφόρια εγώ πως θα κάνω σέρφινγκ;;;
Μοναχοφάη…

Tanila said...

1.Τι πρόβλημα έχεις με την πλαστική σαγιονάρα ΕΛΒΙΕΛΑ να 'ουμ'; Μια χαρά είναι
2. Ρε μαλάκα, είσαι τελείως άκυρος. ΤΟ ΙΔΙΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ είναι που έχει βγει τουρνέ στην ελληνική ύπαιθρο, γι'αυτό σου φαίνονται πολλά. ΕΝΑ είναι και συγκεκριμένα η θειά μου η Στέλλα που ήταν και χοντρή.

Stefanos said...

Εγώ δεν έχω πρόβλημα ρε τόφι, είμαι παιδί του λαου ναουμ και φοράω και σαγιονάρα με το νυχάκι στο βγάλσιμο.

Sophia said...

Α, ωραία, υπάρχει κι άλλος που βρίσκει βαρετό και βλακεία τον Λαζόπουλο, γιατί εδώ που είμαι, χαλαρά αποτελώ μονάδα και με κοιτάνε όλοι με γουρλωμένα μάτια όταν τους το λέω! Εδώ παιδί μου, θέλανε να αλλάξουμε την μέρα της Κινηματογραφικής Λέσχης για να μην συμπίπτει με τον εν λόγω, αλλά ντάξ' τους ενημέρωσα ότι έχει ανακαλυφθεί το βίντεο, άλλωστε όποιος προτιμάει το Λαζόπουλο από το Persepolis, καλά να πάθει, και δεν τον θέλουμε!!
;-Ρ

Ellie said...

Συμφωνώ!!! Αν και θα μπορούσα να συμπληρώσω τη λίστα με ένα κάρο πράγματα δεν το κάνω για να μην με πεις γκρινιάρα :P Επίσης, τα Παρασκευάτικα είναι καλά αλλά χωνεύεις μετά από 1251258149358-9018 μέρες, ειδικά εγώ που είμαι μικρό και ευαίσθητο!!Επίσης, έχω κάτι νεάκια αλλά δεν γράφονται εδώ!!

Anonymous said...

Ρε μπαγάσα, ένα ήθελα, από αυτά που μου τη σπάνε να μην πετύχαινες, αλλά τα πέτυχες όλα.

Δεν ξέρω αν πρόσεξες το σχόλιο αλλά ο
"καμηλιέρης" έγραψε.

breezer said...

κάνε κουράγιο :)

diva said...

ορθοκωλομπρούμητο ????

..έτσι και το πω αυτό σε διβκαστ, με βλέπω..καγιά στα ανάκτορα να κάνω μιάου σε περσικά χαλιά!

φχαριστώ προφήτα
[θα σκάσεις με τόσο φαί]

So_Far said...

Δηλαδή όοοολα αυτά τα φάγατε μόνος σας ; σε ένα βράδυ;
Για τα υπόλοιπα εννοείται ότι συμφωνώ εκτός από την περίπτωση Καγιά γιατί δεν την έχω δει στην τηλεόραση

patsiouri said...

Ειχες διαβάσει στον Ταχυδρόμο την κριτική του Χωμενίδη για το Λαζόπουλο?????
Αν τη βρω θα στη στείλω, λέει τρελά!
Κατά τ'άλλα προσυπογράφω από εκατό μεριές!