Thursday, January 21, 2010

Ο Αγκών τους

Αναδημοσιεύοντας από  http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=58195


18/01/2010  21:08
Κλειστή παρέμεινε για δύο ώρες η εθνική Θεσσαλονίκης – Σερρών από κτηνοτρόφους των Σερρών οι οποίο έχυσαν δύο τόνους γάλα στο δρόμο διαμαρτυρόμενοι για τις χαμηλές τιμές πώλησής του. Σε ένδειξη διαμαρτυρίας, οι αγρότες έκαψαν και αρκετά κιλά βαμβάκι ενώ έριξαν καλαμπόκι και σιτάρι.



 Και άσε τους άλλους να τρώνε λασπόπιτες


ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ-ΑΝΘΡΩΠΙΑ-ΑΓΡΟΤΙΑ


Όλοι στηρίχτε τον δίκαιο αγώνανε των αγροτώνε 
Έχουν και αυτοί δικαίωμα στη ζωή
Έχουν και αυτοί δικαίωμα στα δικά σου δικαιώματα

Έχουν και αυτοί δικαίωμα στην απασχόληση το χειμώνα που δεν περνάει με τίποτα μια και κάθονται έτσι και αλλιώς

Έχουν και αυτοί δικαίωμα στο ΒΙΕΤΝΑΜ (3ο χλμ Εθνικής Οδού Σερρών - Δράμας , Χαρά Ματσακώνη, Κώστας Παρτονόλας, Μυρτώ Φέρτα , στο κλαρίνο ο ανυπέρβλητος Μάκης Μουχρίτσας)
Έχουν και αυτοί δικαίωμα στα Καγιέν
Έχουν και αυτοί δικαίωμα στα Κωλόμπαρα


Αγρότη Πεινάς,
Αγρότη Πεινάς
Αγρότη Πεινάς %@$@# ο Πειραιάς *
*(από το γνωστό ανέκδοτο ε.. μη με πάρουν φαλάγγι )

8 comments:

Unknown said...

Σίγουρα, αν αντί τα καίγαν τα στέλναν δωρεάν στις τρίτες χώρες, και αίσθηση θα κάνανε, αλλά και θα συνέβαλαν στην εγκαθίδρυση μιας νοοτροπίας που θα έλυνε πολλά προβλήματα, συμπεριλαμβανομένων και των δικών τους.
Με τα υπόλοιπα δεν συμφωνώ φυσικά, γιατί είναι ακριβώς η νοοτροπία που θα έμπαινε στο ντουλάπι ΑΝ οιαγρότες στέλναν τα πράματα για δώρο στον τρίτο κόσμο αντί να τα κάψουν...

Stefanos said...

Το έπιασες το νόημα με τη μία, ατσίδα! :D

antonis_x said...

Και στις τρίτες χώρες να μην τα στέλνανε, αν πιάνανε τα Δημοτικά Σχολεία της Θεσσαλίας, της Μακεδονίας, της Στερεάς κλπ, στέκονταν έξω από την πύλη και μοιράζανε στα παιδιά το γάλα, τα πορτοκάλια, τεσπα ό,τι μπορεί να καταναλωθεί άμεσα, μαζί με ένα φυλλάδιο σχετικά με τα αιτήματά τους, δεν θα είχανε καλύτερη αντιμετώπιση του αγώνα τους από τον υπόλοιπο κόσμο;
Λέω εγώ τώρα...

pølsemannen said...

Κοίτα φίλε, εδώ στο Χέλλας είμαστε πολύ λαρτζ και εάν ο νταλκάς γαρ βαρύς και ο σεβντάς γαρ πιο βαρύς, τα σπάμε και τα καίμε τέτοιες ψυχάρες που είμαστε.

Είτε στο ΒΙΕΤΝΑΜ είτε στην Εγνατία ναουμ.

Α - Α - Α.

(Που μυαλό για Αϊτές τώρα και άλλα τέτοια να κάνουνε την μούρη του κράτους κρέας, είπαμε λααααααρτζ).

offshore said...

Οι ‘κανονικοί’ αγρότες που δουλεύουν από το πρωί μέχρι το βράδυ, τα έχουν πάρει με τους ψευτο-συνδικαλιστές. Δεν μπορούν να κάνουν και τίποτα αφού οι καθιερωμένες ‘εκδηλώσεις’ αυτές είναι ένα καλό θέμα στην τηλεόραση. Δε μπορώ να μεταφέρω τα ακριβή λόγια μιας φίλης μου, κόρης αγροτών εδώ. Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι νε μεν έχουν μία άνετη ζωή ΑΛΛΑ δεν έχουν την πολυτέλεια να καταστρέψουν τα προϊόντα του. Όποιος είναι σε θέση να το κάνει μάλλον δεν έχει ιδιαίτερο πρόβλημα.

Pastaflora said...

Να, κάτι τέτοια γράφετε εσείς στα μπλογκς και μετά οι αγρόται τιγκάρουν την παραγωγή στα φυτοφάρμακα για εκδίκηση. Παλιοχαρακτήρες!

Ellie said...

Οτιδήποτε και να κάνανε εκτός από αυτά που κάνουνε θα οδηγούσε σε καλύτερη αντιμετώπιση. Αλλά αυτοί οι μήνες τώρα είναι μεγάλοι, πώς θα περάσουν χωρίς δουλειά;; Φεύγουν από τα σπίτια, γλιτώνουν τη γκρίνια από τις γυναίκες τους και όλα καλά, δε πα να κάνεις εσύ 14519857 ώρες να φτάσεις από ΑΘήνα Λαμία;Τι τους νοιάζει;;

ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ said...

Ως καταγόμενη από καθαρά αγροτική περιοχή (Λαρισαία γαρ) θα συμφωνήσω απόλυτα με τον/η φίλο/η "Offshore". Άλλοι κινούν τα νήματα, ντού νατ μπι ναΐβ!