Friday, December 09, 2011

Αναδημοσίευση : Mikeius vs Τεχνοφοβία

Ελπίζω να μην τον χαλάσει τον τύπο που αναδημοσιεύω βιντεάκι του, αλλά μέσα σε 6:28,
ΕΣΠΕΙΡΕ...
Τι να κάνω, αναγνωρίζω την επική αβυσσαλεότητά του :D



3 comments:

cghera said...

Ο τρόπος που απλοποιει τις 3 έννοιες ο mikeius για να τις φέρει στα "μέτρα" του είναι χαρακτηριστικός.
Το βιντεάκι μπορεί να είναι διασκεδαστικό και γλαφυρό (με τις φωτογραφιές που αντιστοιχούν σε λέξεις που περιγράφονται) αλλά διαστρεβλώνει σε μεγάλο βαθμό την πραγματικότητα. Ειδικά στο θέμα της πυρηνικής ενέργειας και των επιπτώσεων, ακόμα και ο πιο αδαής γνωρίζει ότι τα θύματα του Τσερνομπιλ δεν ήταν μόνο οι δεκάδες εργάτες που σκοτώθηκαν λόγω του ατυχήματος αλλά και χιλιάδες άνθρωποι που εκτέθηκαν στην ραδιενέργεια και πέθαναν τους επόμενους μήνες από καρκίνο,λευχαιμίες κλπ όπως και παιδιά που ήταν στην κοιλιά της μάνας τους και βγήκαν με τερατογέννεση. Ακτινογραφία ναι. Γιατί δεν πετάγεται ο mikeius μέχρι την περιοχή να κάνει μερικές μέρες διακοπές να δούμε πόσο θα ζήσει μετά;
Υπάρχει διαφορά στο να συγκρίνουμε τα προτερήματα και και τα μειονεκτήματα της κάθε ενεργειακής λύσης (και από ανεμογεννήτριες που πέφτουν σκοτώνεται κανεις) κι άλλο να γελοιοποιούμε τη ιστορία για να υποστηρίξουμε κάποια.
Δεν θα επεκταθώ στην μεθοδολογία άλλο, νομίζω ότι κάθε σκεπτόμενος άνθρωπος μπορεί να διακρίνει που πάσχει το βίντεο και που έχει δίκιο.

Stefanos said...

Το κακό ξέρεις ποιο είναι; Ότι πάνω σε ένα χαβαλεδοβιντεάκι πάμε να κάνουμε σοβαρή συζήτηση. Πλάκα κάνει ο άνθρωπας. Χαβαλέ. Δεν είναι δυνατόν να πάμε να προβάλλουμε σοβαρά επιστημονικά επιχειρήματα ως σχόλια σε μια ιντερνετοσάτιρα.
Είναι σα να σου λέω ανέκδοτο με το σούπερμαν -έστω και κακό- και η απάντησή στο στο τέλος είναι ότι δεν υπάρχει σούπερμαν και είναι κατασκεύασμα του κακού καπιταλιστικού κατεστημένου που θέλει να μας κάνει γκέι που φοράνε κοκκινα βρακιά από όξω..

cghera said...

Αν ο μόνος σκοπός ήταν το χαβαλεδιασμα δεν υπάρχει λόγος να επεκταθούμε.